Veelgestelde vragen

Niet alle waxen zijn veilig te gebruiken bij zwangerschap en baby’s. Bij de verschillende producten staat vermeld of het wel of niet geadviseerd is.

Be Natural en Be Sensitive zijn bij uitstek geschikt voor de gevoelige huid en/of voor mensen die van een neutrale wax houden. Met beiden worden ook goede resultaten geboekt bij mensen die de wax gebruiken tegen diverse huidklachten zoals eczeem, omdat het de huid niet afsluit. Zie ook de pagina hierover.

De producten zijn biologoisch en bevatten geen sulfaten, parabenen of parrafine.

Bijenwax is zeer goed te gebruiken voor massage van het gezicht. Het gebruik van etherische olie rondom ogen en neus is niet geadviseerd. Gebruik daarom een neutrale wax als Be Natural of Be Sensitive voor gezichtsmassage.

Bijenwax heeft unieke eigenschappen die een zeer positieve bijdrage hebben voor de conditie van uw huid. Zo is bijenwax al succesvol ingezet bij droge huid en eczeem. Meer weten? Kijk dan op onze pagina hierover.

Alle waxen zijn goed te gebruiken voor het geven van reflexologie massages; zowel de reguliere massage wax met of zonder essentiële olie, maar ook de ProGrip wax. Deze laatste bewat minder notenolie en biedt wat meer grip. Er is zelf een speciale ProGrip wax voor reflexologie met heerlijke verkwikkende mint.

De massagewaxen zijn na opening formeel 24 maanden houdbaar. Bijenwas vergaat niet, maar de geur wordt met de tijd minder. Wij adviseren de waxen altijd met een spatel op te brengen om vervuiling van de producten in de verpakking te voorkomen en langere houdbaarheid te garanderen. Op de onderzijde van de verpakking treft u een sticker aan met controlegegevens en een t.h.t. datum.

De waxen kunnen op kamertemperatuur worden bewaard. Voor langdurig behoud van de kwaliteit adviseren wij de producten koel en droog te bewaren en de verpakking altijd goed te sluiten na gebruik.

Wanneer je met een behandeling bezig bent, wil je zo goed mogelijk in een flow blijven werken. Plaats de wax dus, net als olie bij de benen. Gebruik een spatel voor een makkelijk pakken van de wax en breng net als olie wat verdeeld aan op bijvoorbeeld de rug. De wax smelt op lichaamswarmte. Plaats vervolgens nog een beetje op bijvoorbeeld de dorsale zijde van je hand net distaal van de carpus 🙂 als voorraadje. Minder wax = meer grip, meer wax = meer glijden, al hang het natuurlijk ook af van de huid van je klant en jezelf.

De ProGrip waxen  zijn bedoeld voor die behandelaars of therapeuten die een nog steviger medium willen. Deze waxen zijn ook ideaal voor diepere werking op weefsel en fascia.

Heb je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden, stuur ons gerust een bericht

[contact-form-7 id=”974″]